Bel ons: 058 5853788 | E-mail: info@coffee-central.nl

Persbericht: Coffee Central in de Nederlandse Koffietop100

Leeuwarden wordt echte koffiestad met 3 finalisten in Nederlandse Koffietop100

 

Leeuwarden, september 2015

 

Voor het eerst is Leeuwarden met drie horecazaken doorgedrongen tot de Misset Koffietop100, een belangrijke prijs voor de beste koffie van Nederland.

 

De Koffietop100 wordt jaarlijks georganiseerd door Misset Horeca, het toonaangevende magazine voor de horeca. De horecazaken in Nederland worden bezocht door een vakjury, waarbij de americano (koffie), de espresso en cappuccino uitgebreid worden beoordeeld. Het wordt ieder jaar moeilijker om de koffietop100 te bereiken, want de concurrentie wordt steeds sterker. Iedereen is fanatiek bezig om beter te worden.

 

Tot de voorgaande edities van de Koffietop100 zijn wel vaker Leeuwarder koffiezaken doorgedrongen, maar het is de eerste keer dat in één jaar zoveel horecazaken uit Leeuwarden de Top100 hebben gehaald. Het gaat om Coffee Central, Karma Food&Drinks en Vinny&Jo. Het laat zien dat ook de koffie in Leeuwarden meer aandacht krijgt en op een hoger plan komt.

 

Alle betrokken ondernemers hebben met elkaar gemeen dat ze al jaren gepassioneerd met koffie bezig zijn. Volgens Bouwinus van Coffee Central wordt naast de smaak ook door de jury gekeken naar de totale koffiepresentatie. “Alle elementen moeten kloppen variërend van de koffiekennis tot de smaak van de cappuccino. Zo gebruiken wij bijvoorbeeld voor de cappuccino, net als de andere finalist Vinny&Jo, de volle biologische melk van Zuivelrijck uit het Friese Rotstergaast.“

Related posts

Comments are currently closed.

Top